vineri, 30 ianuarie 2009

Cum se face tatuajul


In primul rand sa fie ras locul unde se va face tatuajul cu cel putin 12 ore inainte, (se poate si pe moment dar asa e recomandat) si inainte de a face tatuajul sa fie sterilizat locul unde se va face cu alcool sanitar sau alta solutie de sterilizare pt piele.

Clientul allege modelul dorit.

Se face desenul – se copiaza- pe o hartie speciala numit transfer paper, sau hartie “calc” (asa se pronunta nu stiu denumirea exacta) este o hartie transparenta si se gaseste la orice magazine de papetarie.

Se face desenul cu creion special, indigo, se asigura ca desenul va fi imprimat corect pe piele- adica daca capul unui dragon sa fie spre dreapta si nu pe stanga daca asa vrea clientul,adica sa nu fie invers.

Deci se face pe aceasta hartie cal desenul cu indigo sau creion special. (hartia transfer paper are indigo inclus se poate face desenul pe el cu orice-pix sau creion).se da pielea unde va fi tatuajul cu Mennen speed stick (se gaseste in magazine este deodorant contra transpirtiei) , se pune pe el hartia cu desenul se tine strans cca 30-60 sec dupa care se ia si desenul va ramane imprimat pe piele.
Mennen sped stick se foloseste special pt. transfer paper

Dupa ce desenul este imprimat mai faci o retusare cu creionul special (altii folosesc pix, pasta) sa se vada toate liniile bine.

Sa te asiguri in todeauna ca ai facut desenul bine si numai dupa acea sa te apuci de tatuat.

Pentru inceput recomand modele tribale ca sunt simple de facut sau desene
colorate care nu au foarte multe linii de contur.

Culorile dupa ce este facut conturul sunt simplu de colorat.

Ca la o carte de colorat din gradinita ….

Conturul se incepe de jos, ca daca incepi sa tatuezi de sus sterg tot desenul pana ajungi jos.

Incepi conturul cu un ac de rl ( round liner) 1, 3, 5, 7, 9 recomand 5 sau 7 rl…. pentru desene mai finute cu multe linii mici care aproape se ating ace de 3 rl sau de 1 rl

Sa iasa varful la ac cca 3-5 mm cand este aparatul pornit ca sa vezi bine varful , sa nu imprastie cerneala, ….o sa dai tu seama cum este mai bine pt tine sa lucrezi.

Cu mana stanga tragi bine de piele sa fie tare ca panza de desen, intre degete sa fie linia pe care vrei sa conturezi.

Aparatul sa fie pornit, introduce varful de ac in capacul de tus -dar sa nu atinga fundul ca tot varful se strica la ac – si lasi 3-5 sec. sa traga un pic de tus , te uit la varf si la linie pe care vrei sa trasezi atingi cu acul incet pielea si incepi sa trasezi catre sus pe linia de contur introducand foarte putin din varful acului, o sa dai seama cu timpul cat de tare sau de putin tre sa introduci in piele . tragi incet in sus sa aiba un pic de viteza aparatul minim la 9 v sa fie pus de la transformator.

Dupa ce ai trasat tot conturul dai cu solutie (eu folosesc apa cu 15% alcol sanitar intr-un flacon pulverizant) si stergi dupa aia tot tusul de pe locul unde ai dat conturul.

Poti sa sterg un pic cand ai inceput sa vezi cat de tare a ramas conturul avand grija san u stergi tot desenul..

La acul de 5 rl tre sa ramana conturul din prima sa fie linia linie si sa nu se vada de parca ar fi punctat … faci retusuri unde mai este nevoie dupa care schimbi acul si introduce un ac pt umplut rs (round shader) pentru colorarea locurilor subtiri folosesti ace de 5 rs pentru suprafete mai mari de 9 rs chiar si mai mare asta ramane la alegerea ta. Incepi sa umplii de jos in sus.

Cu acul trasezi din jos in sus si invers cca un centimetru patrat dupa care dai peste el din stanga la dreapta si invers ca sa acopera bines a nu se vada pielea.

Sa nu introduce foarte mult din varful de ac , daupa care este bine mai umplii inca o portiune de cca 1 cm patrat si asa continuu pana termini de tot cu umplutul. In cazul colorarii sa schimbi sau sa speli acele dupa fiecare culoare si varfurile sa nu se amestece culorile intre ele.

Recomand sa incepi colorarea cu culorile inchise ca daca incepi cu alb sau galben si dupa dai cu albastru sau verde , ramane imprimat peste cel alb….

Pentru umbe foloseste ace flat sau magnum (magnum este flat) pentru umbre mai mici si finute folosest ace de 5 pt umbre mai mari ace mai mari mai late.

Dai mai repede si nu de multe ori ca sa ramana culoarea deschisa ca daca dai de mai multe ori umpli locul sin u vei face diferenta intre tatuaj si umbre.

Oricum eu recomand tus special pentru umbre si merge bine, poti sa dai oricat de tare.

Eu folosesc tus special pt umbre si nu imi fac grij , asa ca recomand si tie sa folosesti tus mai deschis, eventual amesteci cu alb…..

Dupa ce este gata tatuajul speli cu apa , stergi, si dai cu spirt sanitar peste tatuaj. Lasi vreo 2-3 minute dupa care dai cu crema ( eu recomand unguent bepanten-se gaseste in farmacii) dai bine cu unguent lipesti o bucata de folie peste tot tatuaj dupa care recomanzi sa tina pana diminieata: ziua urmatoare.

Dupa care se spala cu apa calduta, ATENTIE!!!!

Nu se sterge cu prosop sau alte chestii ne sterile!!!!

Se tamponeaza apa cu tampon din fasa, dupa care se de cu Bepanten!!!!

Dupa acest tratament sa nu mai atinga nici un strop de apa ca se strica tatuajul.

De aici depinde de client, cum are grija de el.

Pana nu se vindeca (cade jos scoarta) asta inseamna vreo 4 - 7 zile, nu are voie sa spele tatuajul in acest timp si nici macar un strop de apa san u atinga, sis a lasa sa cada scoarta sa nu se scarpine si sa ia cumva jos….

Sa se vindece natural!!!!

Dupa folosire sterilizieaza varfurile, acele!!!!!

Sunt zeci de solutii dezinfectanti pentru instrumentar medical, in care se lasa varfurile 30 -60 minute si sunt gata dezinfectati, sterile….

34 de comentarii:

  1. intearesant...am sa iti urmez...sfaturile...dar am careva intrebari daca vrei sa imi raspunzi la ele (creatorul21@gmail.com)este emailul meu...:
    dupa finalizarea tatuajului se poate acoperi cu comprese sterile cum se foloseste la spital;
    dupa utilizarea unguentului a doua oara se mai acopera cu altceva tatuajul;
    eu presupun ca faci tatuaje de mult timp si cred ca ai salon...si ma intrebam ce documente asi avea nevoie...;
    si ce masini pot utiliza pentru inceput..si ce pot folosi mai departe...
    multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ai voie sa pui comprese si de inceput ii ok sa folosesti un aprat cat mai usor si performat eu iti propun sa ffolosesti un cn un aparat tip pix alb cu portocaliu....esti un aparat foarte usor de uutilizat dar umpic cam scump dar daca ai talent si te pricepi ii vei recastiga

      Ștergere
  2. Si eu sunt la inceput si am nevoie de acelasi raspuns..."dupa utilizarea unguentului a doua oara se mai acopera cu altceva tatuajul;?" si inca ceva : viteza de batere a acelor e bn sa fie mai mica sau mai mare,sau depinde de cat de rapid esti tu in miscarile tale?
    De aici Puteti cumpara multe chestii pentru tatuaje http://tattoosupplies.ro/index.php?index

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ai voie sa pui comprese si de inceput ii ok sa folosesti un aprat cat mai usor si performat eu iti propun sa ffolosesti un cn un aparat tip pix alb cu portocaliu....esti un aparat foarte usor de uutilizat dar umpic cam scump dar daca ai talent si te pricepi ii vei recastiga

      Ștergere
    2. nu ai voie sa pui comprese si de inceput ii ok sa folosesti un aprat cat mai usor si performat eu iti propun sa ffolosesti un cn un aparat tip pix alb cu portocaliu....esti un aparat foarte usor de uutilizat dar umpic cam scump dar daca ai talent si te pricepi ii vei recastiga

      Ștergere
  3. eu mi-am facut 2 tatuaje.unul l-am ingrijit cu unguent iar celalalt nu.culmea cel ingrijit a prins coaja si sa spalacit iar celalalt e ok

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. interesant,
      Eu aș merge pe miza că acel tatuaj tratat, posibil să-l fi înecat, adică, ați folosit prea multă cremă pe suprafața tatuajului,
      Scuze că mam băgat,
      Încerc să ajut colegu, cred,
      Lucrez în domeniu tatuajelor de mai bine de 25 de ani.

      Ștergere
    2. Buna,ma puteti ajuta va rog? Mi am facut un tatuaj acum 3 ani si n am avut nicio problema,dar de vreo 10 zile mi s a umflat pielea unde este batutut tatuajul,gen pielea colorata(am niste scrisuri ca tatuaj) ,in rest nu am nimic. Oare e posibil sa ma fi infectat la 3 ani dupa? Sau ce poate fi? Multumesc

      Ștergere
  4. Bună ziua cum ar trebui setat un aparat de umplere si cum ar trebuii setat un aparat de lini .. Și arcurile din spate alea mai late pentru ce tip de aparat e alea mai alungite si mai subțiri pentru ce tip de aparat liner sau shader?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice aparat nou ie reglat din fabrică, dacă vorbiți de 3d.nu știu că nu lucrez 3d findcă tot ce se leagă de domeniu! ie foarte scump

      Ștergere
  5. Nu stiu cine te-a invatat pe tine sa dai cu alcool sau spirt sanitar peste un tatuaj proaspat facut acest lucru duce la atacarea pigmentilor tatuajului si la decolorarea lui sunt curios unde ai facut cursurile de calificare tattoo artist daca doresti sa ajuti pe cineva fao nu vinde gogosi doar pt ati vinde produsele sau pentru ati face reclama

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alcoolul decoloreaza tatuajul proaspat mai ales daca e negru.eu folosesc detrol este cel mai bun ptr tatuaje.

      Ștergere
    2. alcoolul decoloreaza tatuajul proaspat mai ales daca e negru.eu folosesc detrol este cel mai bun ptr tatuaje.

      Ștergere
    3. asa este nu ai voie sa dai cu spirt peste tatuaj in primul rand ustura de mori in al doilea rand se decoloreaza tatuajul

      Ștergere
    4. eu id dau doar cu apa :)) si credetima inca nu am patit sa pateasca vreun cliemt ceva asa ca :)),,,,,,

      Ștergere
    5. Ai dreptate,
      Normal ar fi ca clientu să aibe un pc de cunoștință cînd vi să-ți împungi pielea,
      Eu încerc săi explic fiecăruia cuvîntu legendar, GÎNDEȘTE DE 10 ORI DACĂ FACI TATUAJU,
      ȘI DACĂ-L FACI? TREBUIE SĂ FIE CEVA PERSONALIZAT,

      Ștergere
  6. Clar ca nu poti da cu alcool pe tatuajul proaspat

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună!tatuajul meu are într-o parte unpic de "curgere"pe lângă tatuaj sub piele.Se duce în timp,se resoarbe?!?...mulțumesc....poate îmi vine cineva în ajutor

    RăspundețiȘtergere
  8. am si eu o nelamuriredaca tu folosesti la linii din transformator la 9V inseamna ca la unplut si umbre il dai la laxim (12V)eu la lini lucrez cu cel mult 7V dar nici atata 6,6 maxim depinde de calitatea pielii daca dau la 9V ii tai mana jos clientului.probabil depinde de la masina si transformator la transformator

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot ce ai scris mai sus, e nasol. Nu stiu cine te-a invatat lucru asta sau de unde stii tu arta desenului pe piele. Cine te-a invatat, te-a invatat prost. In primul rand, se foloseste solutie speciala de sterilizat zona in care urmeaza sa lucrezi. Dettol sau alta gama de dezinfectant. In al doilea rand, se lucreaza de inceput la tensiune mica. Eu lucrez la 4,7 V ace cartus. Dupa daca e cazu, ridici tensiunea la mai mare, depinde de piele. In al treilea rand, un tatuaj nu se da NICIODATA spirt sanitar. Risti la inflamarea pielii clientului si decolorarea tatuajului. In al patrulea rand, folia se tine maxim 2-3 ore. Dupa indepartarea foliei se spala tatuajul cu apa potrivita si cu un sapun anti bacterian sau neutru. Se sterge zona cu un servetel uscat, prin TAMPONARE, dupa se da cu UNGUENT Bepanthen deoarece crema Bepanthen scoate tusul din piele. Dupa se repeta a se da din 3 in 3 ore cu unguent si spalat de doua ori pe zi, dimineata si seara. Sper ca ti e de folos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi poți da si mie niste informați de baza vreau sa stiu despre culori daca trb pus soluție sau CV in ele vreau sa stiu ce ace ar trb sa folosesc pt lini si niste umbre sa zicem pt un trandafir soluri pt dezinfectare si cam atat?

      Ștergere
  10. Mai cum adica sa sterilizezi acele ....pai tu cu un ac vrei sa lucrezi la infinit....nu stai bine cu teoretica...mai studiaza putin...

    RăspundețiȘtergere
  11. salut am si eu o intrebare dc nu nate masina bine imj intra tus in piele doar asa pe intrerupte ce sa ii fac ate cnv vreo explicatie va rog

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca nu o lași sa absoarbă sau ca nu au întrat încă acele în piele. Cel mai bine fa proba pe piele artificiala și vezi cum și la cât îți iese mai ok tatuajul încât nici sa nu taie pielea sau sa o perforeze, tot asa încerci și poziția mâinii, și te înveți și cu mașina. Și nu fa ca ala sa sterilizeze acele. Aruncale

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt începător si vreau sa vad daca este ok așa:1-se rade locul 2-se dezinfectează 3-facem desenul da m cu crema pt lipit desenul 4-ce ace sa folosesc pt lini 1rl,3rl...si pt umbre 5rs,9rs...? 5-inainte de a baga acul in piele se da cu crema vasilină ? 6-dupa ce termin pot da cu apa si după bepanten si pun folie este ok??? Va rog cei care știți spuneți mi daca este corect

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut imi puteti spune si mie ce firma de tusuri este mai bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am cautat cele de la intenze, sunt noua si eu in domeniu dar vreau sa imi cumpar de la ei pe viitor

      Ștergere
  15. Recomand , Blak&Still ! Calitate 100% Sunt scumpe dar , merită toți banii !

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt la început și nu știu cât de bine îmi ies tatuajele... Dar eu la că-ți am făcut au fost mulțumiți nu sau infectat sau ceva.. Ba chiar au venit a2a oara

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. 09
    Salut tuturor am si eu cateva întrebări a-si vrea ca sa ma apuc si eu sa învăț ca sa tatueze ma poate ajuta si pe mine cineva cum se face si ce trebuie....va rog mult nu am făcut nici o data si vreu ca sa învăț ca mie se pare foarte frumos si am vrut de mult ca sa fac chestia asta dar uite o sa o fac acuma sper si eu ca sa imi iese sa învăț si eu.....????

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt nou pe aici😂😂ma puteti ajuta cu un sfat va rog. Unde as pitea sa dau comanda de ace,foi de transfer,tus,etc..multumesc🙂

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut...tatuat.ro ii un site bun zic eu...gasesti orice...chiar top

    RăspundețiȘtergere