sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Instructiuni pentru ingrijirea tatuajelor noi

1. Dupa terminarea executiei tatuajului- pastrati folia de plastic pentru protectia tatuajului 4-6 ore.
2. Cu mainile proaspat spalate, indepartati folia si spalati usor cu mana tatuajul cu apa calduta (fara sapun) pentru indepartarea in totalitate a unguentului si a scurgerilor aparute.Repetati spalarea de cate ori este necesar.Nu folositi apa fierbinte pt. ca tatuajul va sangera din nou, iar apa rece nu va curata bine.
3. Uscati tatuajul prin tamponare cu un servetel curat (fara creme,parfum,etc) circa 10 minute.
4. Ungeti tatuajul cu unguent BEPHANTEN in strat subtire, doar cat sa straluceasca pielea.
5. Procesul de vindecare are 2 parti :
Prima perioada, de 5-7 zile - in care se formeaza un strat protector de celule noi la suprafata pielii si se elimina excesul de pigment ramas superficial in piele.In aceasta perioada este interzis ca tatuajul sa aiba contact cu apa.Pentru intretinerea tatuajului si o vindecare corecta, aplicati peste tatuaj un strat subtire (doar sa straluceasca pielea) de BEPANTHEN de 2-3 ori pe zi sau cand simtiti ca pielea nu mai este elastica (avand mainile proaspat spalate).Nu aplicati unguent in exces pt. ca impiedicati respiratia pielii si apa eliminata de corp se va strange sub unguent provocand infectii.Nu lasati tatuajul uscat, deoarece coaja se poate rupe si veti sangera, eliminand astfel culoarea din piele.Nu rupeti cojile,nu va scarpinati peste tatuaj si nu lasati prietenii sa puna mana “sa vada cat de fina este coaja”.
A doua perioada - incepe dupa caderea completa a excesului de culoare (coaja).Veti avea o piele subtire usor sticloasa, iar culorile vor parea sterse.In aceasta perioada de aproximativ 10-15 zile, ungeti tatuajul cu o crema grasa cu vitamine (crema de noapte).Nu mai este necesar sa il feriti de apa, dar trebuie ferit de lumina solara (este interzis solarul sau orice alta sursa de ultraviolete).
6. Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete, care provoaca decolorarea acestora- prin urmare este recomandata o crema protectoare cand expuneti tatuajul la soare,solar,etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu